Föräldrar

Föräldrar

Tummelisas förskola drivs som ett föräldrakooperativ i form av en ekonomisk förening. Ett föräldrakooperativ innebär att medlemmarna (föräldrarna) själva äger och driver verksamheten. Kooperativet bygger på öppenhet, frivillighet, demokrati och aktivt deltagande av medlemmarna. Tummelisa drivs som en religiöst och politiskt obunden förskola.

Som förälder har du möjlighet att vara med och påverka ditt barns vardag på förskolan genom medlemsmöten och styrelsearbete. Dessutom tillbringar du tid i barngruppen tillsammans med ditt barn när du gör insatsdagarna.
Som förälder på Tummelisa är du en del av verksamheten. Du får en unik möjlighet att påverka den dagliga verksamheten och lära känna personalen, barngruppen och de andra föräldrarna, vilket leder till en stark sammanhållning!

Föräldrar berättar

We joined Tummelisa after moving to Sweden from the US last year and were looking for a good way to transition our family into Ostersund. Tummelisa has been just that – a warm and healthy place for our children and a welcoming environment for my wife and me. I highly recommend Tummelisa and we feel fortunate to be a part of the Tummelisa community.”

Vi valde Tummelisa som förskola till våra barn för att få möjlighet att vara delaktiga i verksamheten och ta del av våra barns vardag. Innan vi valde Tummelisa kikade vi runt en hel del på övriga kooperativ. Det som vi fastnade för hos Tummelisa var den familjära känslan som präglar verksamheten.

Doften av nybakad äppelpaj påminner ofta om vårt första spontanbesök som vi gjorde på Tummelisa en solig vårdag 2008. Direkt när vi klev innanför dörren så kändes det som att komma till ett riktigt ”hem”.

Vi har nu haft våra två äldsta barn på Tummelisa i 5 år och vi hoppas även kunna skola in vår yngsta dotter till hösten. Vi stortrivs på Tummelisa som under dessa år kommit att bli vårt andra hem. Härliga pedagoger, utmärkt mat och traditioner som sätter en extra prägel på verksamheten.

Det är en hel del engagemang, arbete och tid som du som förälder får lägga ner, men det är värt allt vi och våra barn får tillbaka.”